lympha Sable

lympha Sable
by Scottish graciousness

zondag 6 november 2016

een schilderij: 'ontvankelijkheid in het buitengebeuren' (Clem Bur)- de drie bomen

schilderij: gemaakt mbh app Fresh Paint for Windows 10
Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

Titelvraagstuk: 'de drie bomen' (triaspolitica voor vorsten)

Het schilderij in  de bijlage is zeer recent voltooid. Ik maakte een verbeelding vanuit de fantasie van de drie bomen die wij thans zien als de leiding, de geleidelijkheid en de begeleiding in de bossage van het parkbos dat wij voor het gemak maar situeren nabij het Groenendaalse Bos voorheen het van der Hope landgoed (voor de bijbehorende bancaire betrekkingen cff.: Houthof/Buruma – files 2005/06)

In de vegetatieve werkelijkheid waarin de dramatiek rondom de vertegenwoordigers van het Nederlands staatkundig belang in zijn ontwikkeling om geleidelijk tot een nieuwe democratische inrichting van het staatshuishouden te geraken vormt de drievoudigheid van het beeld een aanzet voor mij om de hoop neer te schrijven dat het drievoudig gezag dat de Kroon vertegenwoordigt niet in concurrente zin wordt opgevat maar meer in die zin dat de personen, voorgesteld door de bomen, artisch georiënteerd als zij zijn, in personele unie de ter zake doende belangen ieder op zijn of haar wijze behartigen en waar nodig van hun kroonrecht gebruik zullen maken om land en volk van dienst te zijn en af en toe een bemerking, aanwijzing of beperkende redenering aan te reiken.

In het concept 'Parklandschap Holland' zijn natuurlijk reeds sinds lange tijd paden en een bosweg gesitueerd die door regering en parlement zorgvuldig onderhouden en bewaard zijn 'in design'.

Het verzoek is om mijn persoon, dhr. Clemens jhr. de Buer (het naamverkrijgrecht met goedkeuring van koning WA als wet in te voeren en ten parlemente in te dienen, dit ter ontlasting van de te verwachten overladenheid van de agenda voor naamswijzigingen) in zijn staatkundige rechten te erkennen door middel van een vrije amendering van de Constitutie welke thans geldig is, ik merk op dat ik de aanspraak op mijn  troonrechten evenzeer dien te maken in erfrechterlijke zin maar daar tot nu toe niet aan toe gekomen ben. Het is nameljk zo dat ik deze vorm voor de erfenis dien te weigeren met de woorden uit te spreken: daar voel ik mij té goed voor. Hij is afschuwelijk, jawel.


Van de bijbelse koning David in wiens naam mijn persoon reeds sedert lange tijd geroepen is, evenwel, is mij geen kroonrecht bekend geworden en meer behelzende de huidige tegenspraak en de weerstand tegen het van de hemelen voorgestelde innovatieve beleid valt er niet van te zeggen dan dat de drukte en de onrust ervan uit is voortgekomen dat is opgezien daar waar de zekerheid gebied het oog te laten rusten op wat zichtbaar en evident voor onze rede naar voren kwam en gestalte kreeg, 'gemaakt tot een voetenbank'

Ik wijs erop dat het wel terzake is voor mijn bestuurlijke bezigheden maar beter niet te zoeken naar een datum voor de aanvang de bezigheden involge het hier gestelde. Wanneer het internet nu precies in ons land zijn intrede heeft gedaan weten wij immers ook niet en deze communicatievorm geniet een verschillende tijdswaardering in verhouding tot de gebruikelijke telling in 24 uren  van telkens 60 minuten. 

Of de Here Here altoos bij ons is gebleven dat zal een zeer persoonlijke beleving zijn maar in werkelijke zin heeft Hij ons land niet in de steek gelaten, Hij heeft omgewoeld en geplant en wij hadden dat niet altijd door.  Natuurlijk valt hieruit af te leiden dat wanneer je met iets nieuws wilt beginnen je dat toch ergens zult moeten doen, jullie moeten derhalve ergens beginnen en dikwijls ging  daar al een periode aan vooraf waarvan de betrekkelijke onbewustheid ons achteraf doorgaans als treffend voorkomt. Van een 'had ik daar maa eerde van geweten' willen wij derhalve mooit meer iets begrijpen, en therapie helpt niets wanneer het om de liefde gaat in gaga moscwa althans werd di standpunt naar inzicht bevestigd en getoetst reeds vele jaren voor de datum van deze zondag, waarin wij in de Nederlanden zouden kunnen leren wat van jezelf houden nu eigenljk inhoudt en als gevolg met zich meebrengt en als vanzelf dat de ander in het liefdesgebeuren dat in het Grieks het woord agapè draagt als definitief moment wordt opgenomen - en denken jullie je nu maar niet in dat het zich verwerven van een vorm van charisma een gemakkelijke opgave s  die ook vanzelf gaat at dat is niet zo. Hoe gaat het met de gay's en hun wereldopvatting trouwens? Erg gevoelige mensen hoor! Krijg ze maar niet tegen je in het harnas  want dat redt je echt niet te boven te komen. Over het aannemingsbedrijf P.Buur en zijn onverwacht eindigen van de zaken, daar komt CMM natuurljk nog wel eens over te spreken, alleen de goede Godfried thuisleraar stelt openheid van zaken na sluiting van de markt niet zeer op prijs. Het boek der openbaringen van e kleine Johannes vindt hij al evemin zo erg lek, het mediërend voorstel van Jan is het op te  latennemen in de erfenisvan het werk van Godfried  maar dat vindt zijn vrouw weer te veel werk. Indien het e om gaat de wereld van de insecten van zich te laten sporeken, dan stellen wij vast dat er behlve de bijnkorven die nu alweer zijn opgeruimd er ook mierenhopen zijn die langer stand houden kunnen, de in haar kont geknepen juffrouw Mier hangt weer eens 'the big spencer' uit? 

Het is op de Binnenweg/Raadhuisstraat nog niet zo lang geleden jaarmarkt geweest.

n.b. sexualiteit kan op den duur als vervelend worden ervaren vooral wanneer de liefde in een andere vorm zich aandient dan in de gewone face-to-face relationele zin van het woord. Gays bijvoorbeeld die elkaar in die liefde hebben ontmoet zo zelfs dat het op een gay marriage uitliep, zagen elkaar op het moment van ontmoeten niet zo ziten, en in 'the gay world' doen begrippen als 'verliefd worden, zijn en blijven' en zelfs het woord liefde op zich het vaak niet zo goed als het om een vaste relatie met toekomst gaat, en dan spreken wij n Holland ter vergoeding van het leed nog wel van 'houden van'. Trouwbeloftes vormen aan het rose front ook zo'n gevoelig punt, en hier spreekt Higgins met enige ontroering in zijn stem. Wordt nu maar niet snel verliefd op de Clem want dan kun je het met je stabiele identiteitsgevoel wel schudden. 

Voor de quizz: 

Wie heeft er wel eens gehoord van de componist Salieri? Hij was een volgeling van George Händel wiens naam in Londen als Handel werd geschreven. Volgens mij wist le Marquis de Sade meer af van muziek, maar was hij op het gebied van liefdesgenot een jan doedel. 

Het muziekwerk Wassermusik heeft een blijvende indruk gemaakt op the jolly king George III. Lady Margaret Burr dreigt naar verwacht hedenmiddag een beroerte te krijgen bij 'the tea' - voor meer bloot op straat kan men zich vervoegen op de zondagmiddag bij Stadtpalast Sansoussi te Potsdam/Berlin, zo sprak haar neef Clement plechtig aan het ontbijt. 

Gemeentegrenzen kun je flexibel wijzigen en met enkele handgrepen en muisklikken tover je je gemeente van woonachtigheid of geboorte weer in het goede spoor terug. 

Althans zo is mijn interpretatie van de aard der persoonlijke begeleiding die Boaz Mendez haar vriendin la Marlène bood in de velden van Hollywood op te vatten, de twee potten gingen vrijwel elke dag picknicken. 
En nu moet die goeierd van een Clemens uit werken gaan bij Capitol Studios, wat een ellende niet tot nog meer ellende kan leiden, je krijgt er een sik van. Neen, aan skimmen doe ik niet. 
+
-- Om met een citaat te eindigen: 'wat heet, de liefde?'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten