lympha Sable

lympha Sable
by Scottish graciousness

vrijdag 25 november 2016

oude thema's in een nieuw jasje: de mystieke roos en de lelie der zuiverheid



'vroom'
*Het beeld van de roos vindt hij het mooiste, dat hij na al die jaren van studeren en zorg dragen waar dat werd gevraagd, heeft ontmoet, en als in het werk zijner handen heeft begrepen en inzichtelijk gemaakt. En zo hij geeft het als een teken van de barmhartigheid die vrede brengt, de woorden van de mystieke roos welke tot ons zijn gekomen.

zonder averij aan de bloem







Tegenover de roos - rozenfamilie (uitgebreid) - staat

de leliefamilie -

(de lelie  naar engelstalig voorbeeld) de lelies vormen een plantkundige familienaam, dat nemen wij dan aan voor de komende 5 jaren of daaromtrent, wij geven in het engelstalig voorbeeld een eurasiatisch type van de lelie, de tulband lelie, en hieronder een ontdekking:

liliacaea Chalcedon




Van de redactie:

Wij hebben voor het verhaal van de nog te formuleren en te schrijven Nederlandse 'roman van de roos' de zoektocht naar de mystieke roos gevonden als thema. 

Voor de symboliek van de lelie geven wij een beeld van de wonderbaarlijke ontdekking van vandaag waar wij niet bewust naar op zoek zijn geweest in de volgende materiële allegorie waarmee alle 'stories' weer vaste grond onder hun voeten kunnen verdienen:

in de link - molen de drie lelies




*) file: Ledeboerlelie