lympha Sable

lympha Sable
by Scottish graciousness

vrijdag 2 december 2016

de verkondiging van The Lady

Festival in Burgenland - Terug naar de Liefde - edit
Dhr. die Lady ondersteunt roept vertwijfeld uit: maar vertellen wij dan alleen maar de waarheid om voor leugens te worden versleten in de ogen van anderen?

The lady voegt hem vriendelijk toe: 'als het toch om theater gaat wat zou je dan beter kunnen wensen dan zo'n leugen die voor waarheid wordt verleten, alleen dat hoor jij daar niet in? Bovendien bestaat er in  de Nederlandse taal zo'n prachtig woord voor wat door allen die de techniek van het liegen zich eigen hebben gemaakt toch wel geldt als de ultieme en allesverklarende rede der dingen: de verdichting, een term waar niets mis mee is en volgens mijn inschatting zeer wel de zaken recht kan zetten.'
relikwiekistje

'De waarheid, mijn beste Clement, vervolgde zij, daar is iets mee, dat zul je moeten toegeven, die het uitspreken van zichzelf van een sfeer van bedenkelijkheid heeft voorzien die door velen wordt geaccepteerd. Want aan alle pogingen van jouw kant om die waarheid te bereiken die het innerlijk tot zwijgen brengt, waarmee de twijfel plaats moet maken voor de zekerheid, de twijfel dan verdwijnt toch altijd zwijgend van het toneel, nu, mijn beste, daar juist is iets mee dat nou net in onze tijd van vewranderingen zo pregnant aan het licht is gekomen. Die reine waarheid, waar alle mensen naar verlangen, die waarheid waarnaar zo velen immer streefden deze te bezitten waarom zelfs oorlogen zijn gevoerd, waar zij al die honderden jaren lang aan hebben gezwoegd en op gevlast, die waarheid nu is veel te groot geworden en toont zich veel te uitgebreid om nog voor de waarheid door te gaan die geldt als hetgeen des mensen hun menselijke waarheid vertegenwoordigt.
aan de waterkant - Park im Buer 

Het gaat om de vis, amice, en indien niet gevangen, dat weet jij ook, dan wordt de grote vis voor ons anders verwoord, en is er voor onze zitplaats in the Theatre of Beaten Beauty playing 'Life's shortages' anderszins toch wel erg duur betaald. En jij, dus, zo clementer genoemd naar het veelomvattende sentiment met de naam Clemens - elke andere rolopvatting wordt doorverwezen naar het personeelsloket in de kantine -  toi, chef des clefs de la vérité - cerveuil de postillon vous êtes déjâ - du Lieberkopf am Biebermann - en dat betekent derhalve dus - on your behalf for the Randon dish - en tamelijk namelijk - in short - no shorts - you should take and not leave undiscovered in the plain':

'de eenvoud die je ware is, die heeft jou grotelijks overmocht, en ijdeler dan je toch al was ben je er tot onze grote spijt niet van geworden.' 

- Clementine zucht na dit verhaal eens diep en schudt haar hoofd gekroond met vele zilvergrijze lokjes. - next in beeld:

George Michael - As (CJ Mackintosh Remix) [Audio] + reagerend agens kritiek



Michael and George beats - such is Europe
Clef heeft altijd een zekere voorliefde gekend voor namne die zijn dichetrlijke verbeelding kondne bekoren, George Michael heeft zo'n naam as well - en zijn wijze van kiezen heeft hem nimmer in de steek gelaten om er zijn interesse en smaak mee te laten opwekken en verbeelden. Terwijl hij dikwijlsa onverwachts meer van mensen begrijpt en hen aanvoelt door hun naam eens  in die wereld van spirituele 'dwang en drang' gezellig als onderwerp te laten zweven boven het ook heel belangrijke niveau van 'wat kost een heel wittebrood'.

Met mensen kun je meer bereiken dan met lange zinnen in brieven verpakt per aangetekende achtergelaten poste restante Limoges-ville ( o.i.d.) bureaux de la poste en ville/ 'zo zal Molière er ook over gedacht hebben' is de gedachte welke le Clément-chef wel eens  in overweging nam wanneer het weer tijd werd vooor zijn jaarlijke herbeleving van het beroemde 'humeur gaulois',  een stemming die maar weinig bekendheid geniet onder de doorgaans Engelstalig gevormde jongeren in de Nederlanden. Dus, derhalve, kom ik regelmatig in contact met welwilllende mensen en engelen, dikwijls wordt het knok-op-hok, soms loopt het uit op strijd, soms op een gok-op-bok.
- musicerend gezelsdchap in het ei -
Jeroen Bosch - Lucas Gilde - 16e eeuw