lympha Sable

lympha Sable
by Scottish graciousness

maandag 7 november 2016

cleithas heeft een notitie met je gedeeld




of de link ook werkt weet ik niet
'cleithas heeft een notitie met je gedeeld.'

Schrijf notities, verzamel ideeën en ga verder met je projecten, met Evernote.

de weide en het bos





cleithas heeft een notitie met je gedeeld in Evernote - geen reclame








cleithas heeft een notitie met je gedeeld.
Bekijk notitie in Evernote

extra: een slideshow met rustige muziek



Schrijf notities, verzamel ideeën en ga verder met je projecten, met Evernote.




in de voornacht is het zwaar weer geblazen geweest

een Stadsgezicht uit de 19e eeuw - kunsthandel simonis & bunnink

Het is hier in de bovenwoning van het shellshut cellulair onderkomen op dit moment niet zo een plezierige sfeer te noemen dat je er over naar huis zou kunnen schrijven, de gedachte dat alles goed gaat is ver weg en hoe dat komt begrijp ik niet zo goed en bovendien heb ik de aarzeling om mij kwetsbaar in mijn woorden uit te drukken niet erg goed onder controle omdat het mijn ervaring is dat niemand zich iets wil aantrekken van een klachtschrift van mijn kant. 

Maar dat de sociale situatie van het alleen te wonen niet zo gunstig is als de mensen zich deze hadden voorgesteld inclusief ikzelf, is voor mijn gevoel een feit dat niet langer te betwijfelen valt. In mijn nek ontvang ik de ene boze veronderstelling met als gevolg een onderdrukkende actie na de andere en dit allemaal in projectieve zin. Al te lang ben ik in onderhorigheid aan willekeur en tyrannie overgeleverd geweest dan dat ik mij illusies maak dat dat in mijn gedrag volgende mijn belevingswereld nog goed te keuren valt. Ik ben een prooi wederom voor het vileine redeneren waarachter de duivel schuil gaat, geworden, en dat de afbraak en het verval goed te maken zouden zijn geloof ik ten enen male niet. 

En de reden voor dit alles is mij nooit verteld, behalve dat ik kan neerschrijven dat die woorden 'maar dat heeft hij toch gezegd' woorden zijn geworden die ik ben gaan haten omdat ik deze nooit heb uitgesprokjen in zo'n rechtstreekse zin. Hetr is elke mens onmogelijk zoveel onheil over zichzelf af re roepen alks waar al die vragen die ons bezighouden mij op wijzen. De oorzaak hiervoor is gelegen in de acceptatie van het feodale koningschap.De feiten wijzen ook erop dat het beleven van de individuele verantwoordelijkheid en het denken betreffende individuele moraal, de vrijheid en het geweten nog nooit zozeer tot op een dieptepunt zijn geraakt. 

Wat het de legitimering van beslissingen over het lot van een mens betreft, daarvoor moet je bij de rechtbank zijn, de rechters evenwel laten zich voor het lapje houden en andere verklaring is er niet. Voor zover ik daarvan weet zijn de rechters ook al meer geneigd te besluiten wat hen als het beste voorkomt in verband met de valse club die ongetwijfeld wel weer een redenatie te verzinnen weet waar iedereen dan graag in gelooft omdat het allemaal als 'zo belangrijk' door- en overkomt. 

'Ja, meneer de rechter, ik gebruik noodzakelijkerwijs medicatie die op de zwarte lijst staat. Anders zouden noch ik noch ons land ook maar iets opschieten in het grote verdriet om het verloren vaderland.'

een droomlandschap met mythologische figuren - Cornelis Andréa - 1947
kunsthandel simonis & bunnink