lympha Sable

lympha Sable
by Scottish graciousness

donderdag 12 januari 2017

Prometheus en Pandora, twee manen van Saturnus, zorgen voor het breken van de baan die ijsdeeltjes beschrijven - interpretatie niet op waarheid berustend maar op de distortie van de foto


Toen ik deze foto van Nasa op Facebook tegenkwam was ik zomaar weer eens verrast om te ontdekken hoe wonderlijk mijn leven er voor buitenstaanders - maar wie zijn dat nog - uitziet als zij er hetzelfde over zouden denken als ik in mijn persoonlijke herinnering wel eens sommige gebeurtenissen wil interpreteren.

het muziekgezelschap - Jeroen Bosch


Hoewel het maar één lettertje scheelt moet het mij van het hart dat te berichten lijkt het wél een goede zaak voor ons land, dat Clemens ergens in de jaren '70 van de vorige eeuw op een goede morgen bij een dienst in de kapel van het Citypastoraat Amsterdam padre Cassinis tegen het lijf liep en dat hij zich al die jaren is blijven afvragen waarom dat zo gebeurde. Natuurlijk heeft de padre mij toen iets verteld dat indruk op mij heeft gemaakt en mij op het goede spoor heeft gebracht om mij met de Kerk, wanneer de verhoudingen na vele jaren tot een conflict zouden zijn geworden, te verzoenen. De padre was ook een groot deskundige in de geestelijke beleving van die gelovigen, waartoe hij werd gezonden. En hij wist ook veel van de zaken van het historische onderwerp, die eveneens wel mijn interesse hadden, althans toen al wist ik veel van geschiedenis af maar nu ben ik pas in de gelegenheid om daar op meer gestructureerde manier mij in te verdiepen. 

bäumen am Rhein

Om die persoonlijke redenen die alleen mij en mijn God van vrede en gerechtigheid aangaan, waarbij de padre Cassinis als priester optrad - in die jaren kenden maar weinigen mij van zeer nabij - wil ik over de inhoud van het biechtelijk gesprek dat tussen ons ontstond, feitelijk duurde mijn biecht niet langer dan een week, mij niet uitlaten, en gezien de vorm van deze inhoud zal mij dat ook nooit mogelijk worden. Padre Cassinis bleek mij zeer vaardig te zijn om mensen die buiten de samernleving terecht zijn gekomen, aan te spreken eh het is een zachtmoedig mens. Maar binnen het biechtgeheim dat de Rooms Katholieke Kerk strikt handhaaft, is het zeer ongebruikelijk dat er naar buiten toe medelingen worden gedaan.